Navigation

Verduurzaming Voetbalvereniging CEC

Trots kunnen we jullie vertellen dat C.E.C. Emmer-Compascuum als eerste voetbalvereniging in onze gemeente, gaat verduurzamen met zonnepanelen en led-veldverlichting! Komende week start Sportief Opgewekt met het installeren van de zonnepanelen bij ons op het dak. In zonnepanelen zitten zonnecellen die zonlicht omzetten in elektriciteit. Om een gemiddeld huis van stroom te voorzien heb je ca. 12 zonnepanelen nodig, wij krijgen maar liefst 86 panelen: 60 panelen op het clubhuis en 26 op de kleedruimte naast het hoofdveld!

Led-veldverlichting

Met het opwekken van zonnestroom zijn we er nog niet. We willen ook bewuster omgaan met ons energieverbruik en stroom besparen. Daarom krijgen we op het trainingsveld van de F’jes led-veldverlichting.

Besparing

Door de ledverlichting en zonnepanelen bespaart C.E.C. elk jaar 26.500 kWh grijze stroom. Dit komt neer op zo’n 14.900 kg minder CO2-uitstoot in de lucht. Als we niet zouden verduurzamen, maar wel deze uitstoot wilden compenseren, hadden we bijna drie voetbalvelden vol moeten planten met volwassen eiken. Hoeveel stroom we precies opwekken en hoeveel we gebruiken kunnen we straks live zien op een scherm dat in de kantine komt te hangen.